Potarniche rumenita

Printeaza

O reteta de potarniche rumenita din: potarnichi, ulei de masline, ulei de masline, sare, piper, nucsoara, bulion de pui, vin alb sec si jeleu de mure.

Ingrediente:Potarniche rumenita

  • 4 potarnichi, curatate, de aproximativ 350 g fiecare
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper negru
  • un praf de nucsoara macinata
  • 300 ml bulion de pui
  • 100 ml vin alb sec

garnitura:

  • jeleu de mure sau de mere salbatice

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 220°C. Se freacă potârnichile cu ulei de măsline şi se asezonează cu sare, piper şi nucşoară, după gust. Se pun păsările într-o tavă de cuptor şi se lasă să se coacă în cuptor; pe raftul central, timp de 30 de minute, stropindu-se regulat, până când lichidul care se scurge din ele, când sunt înţepate cu un cuţit, este limpede.

Se mută păsările pe un platou şi se ţin la cald până se pregăteşte sosul.

Se pune tava pe foc mediu spre puternic şi se toarnă în ea bulionul de pui şi vinul. Se lasă să clocotească până când sosul s-a evaporat rămânând doar 4-6 linguri, timp în care se râcâie fundul tăvii cu o lingură de lemn pentru a desprinde sedimentele.

Se toarnă câte puţin sos pe câte o farfurie. Se aşază păsările pe sosul din farfurii şi se adaugă jeleu de mure sau mere sălbatice. Se serveste cu o salata picanta.

Potarniche rumenita

Potarniche rumenita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.