Porumbel inabusit cu mazare, laptuca si ceapa verde

Printeaza

Porumbel inabusit cu mazare, laptuca si ceapa verde din: porumbei, sare şi piper negru, ceapă verde, usturoi, unt, făină, mazăre, lăptuci, supă de carne sau de legume.

Porumbel inabusit cu mazare, laptuca si ceapa verde

Ingrediente:

  • 4 porumbei
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat ulei de măsline
  • 1 legătură de ceapă verde, cu cozile tocate şi bulbii întregi
  • 1 căţel de usturoi, decojit şi tocat mărunt
  • 3 bucăţi bune de unt
  • 1 lingură cu vârf de făină
  • 795 g-1 kg mazăre, proaspătă ori congelată
  • 2 lăptuci, cu frunzele tăiate în sferturi
  • 1,1 l supă de carne sau de legume

Mod de preaprare:

Preîncălziţi cuptorul la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz şi încingeţi pe aragaz un vas adânc tip caserolă sau o tavă pentru copt. Asezonaţi porumbeii, apoi aşezaţi-i în vasul încins ca pe o carte deschisă, cu pielea în jos, împreună cu puţin ulei de măsline.

Lăsaţi-i pe foc până ce se rumenesc uşor, apoi scoateţi-i din vas. Tot acolo, căliţi cozile de ceapă verde şi usturoiul timp de 1 minut, până ce se înmoaie puţin. Adăugaţi bucăţile de unt şi făina. Daţi focul mai încet şi mai prăjiţi încă 3 minute, având grijă să nu se schimbe culoarea compoziţiei.

Adăugaţi mazărea, bulbii de ceapă, frunzele de salată verde (lăptucile) şi suficientă supă încât să fie totul acoperit, apoi aşezaţi deasupra porumbeii, de data aceasta cu pielea în sus.

Introduceţi totul în cuptorul preîncălzit şi gătiţi timp de 20 de minute. Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi să se răceaseă 5 minute, înainte de a servi.

Porumbel inabusit cu mazare, laptuca si ceapa verde

Porumbel inabusit cu mazare, laptuca si ceapa verde

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.