Porumbei umpluti cu ficat cu garnitura de sufleu de cartofi, ciuperci pe crutoane si sote de mazare

Printeaza

Porumbei umpluti cu ficat cu garnitura de sufleu de cartofi, ciuperci pe crutoane si sote de mazare

Ingrediente:Porumbei umpluti cu ficat cu garnitura de sufleu de cartofi, ciuperci pe crutoane si sote de mazare

  • 9 porumbei
  • 300 g ficat
  • 14 ciuperci mari
  • 400 g mazăre
  • 150 g unt
  • 80 g ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • 400 g cartofi
  • 2 ouă
  • 1 felie franzela
  • 1/2 pahar vin roşu
  • 2 cepe
  • 2 linguri sos brun
  • 1/2 lingură făină
  • 14 crutoane rotunde prăjite

 

Mod de preparare:

Se umplu porumbeii cu următoarea tocătură ficatul sotat cu ceapa to­cată şi franzela înmuiată şi stoarsă se dau prin maşina de tocat şi se amestecă cu sare, piper şi 1 ou crud.

Se pun apoi într-o tavă cu ulei, ceapă tocată, sare, puţină apă şi se frig la cuptor înăbuşiţi. între timp se fierb cartofii se dau prin sită şi se amestecă cu sare, 20 g unt şi un ou şi se gratinează . Acest soclu de cartofi gratinaţi,se pune pe un platou lung şi pe el se aşază porumbeii tăiaţi în două.

Se garniseşte cu ciuperci şi cu mazărea fiartă şi dată în unt şi cu mărar tocat. Sosul se tace în tava în care au fost fripţi porumbeii în care se mai pune 1 2 lingură făină, cozi de ciuperci tăiate, sos brun şi supă.

Se fierb 15 minute, se strecoară şi se termină cu vin.

Sosul se serveşte separat la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Suna bine reteta asta de porumbei; sa fac si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.