Porumbei cu garnitura de pilaf si raci
PrinteazaPorumbei cu garnitura de pilaf si raci
- 9 porumbei
- 200 g orez
- sare
- piper
- şofran
- 20 creveţi sau 30 raci
- 1 păhărel coniac
- 200 g unt
- 80 g stafide
- 1 pahar vin roşu
- 3/4 lingură făină
- 1 l supă
- 1 morcov
- 500 g oase
- 1 fir praz
Mod de preparare:
Se frig porumbeii la cuptor, la ioc iute (încins) 15 minute, cu sare, piper, morcovul şi prazul tăiate şi puţină apă sau supă.
Se scot porumbeii şi în tavă se face sosul (oasele sparte, zarzavatul din tavă), cu făină, 1/2 1 apă, 1/4 1 supă, sare, puţin zahăr şi se fierbe 30 minute.
Se strecoară şi sosul se mai fierbe 25 minute cu stafide, vin şi cu porumbeii tăiaţi în două. Se face un pilaf din orez, 80 g unt, 1/2 1 supă, sare, şofran şi se fierbe sub capac 25 minute.
Pilaful se aşază pe platou (piramidă) şi pe el se pun racii deasupra.
Porumbeii se servesc separat în sosul lor.
Pofta buna!