Porumb murat

Printeaza

Porumb murat din: porumb, sare grunjoasa, otet, cuisoare, boabe de piper, tarhon.

Ingrediente:Porumb_murat

  • 4 stiuleti de porumb crud, in lapte
  • 50 g sare grunjoasa
  • 1 l otet
  • 2-3 cuisoare
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 legatura tarhon

 

Mod de preparare:

Cureţi boabele de pe ştiuleţii de porumb şi le pui într-o oală cu apă clocoti­tă, uşor sărată. După ce au fiert puţin, scurgi boabele în strecu­rătoare şi le treci prin jet de apă rece.

Separat fierbi oţetul împreună cu sarea, câteva boabe de piper, 2-3 cuişoare şi câteva frunze de tarhon.

Pui boabele într-un borcan mic, de 400 g, torni deasu­pra oţetul cu mirodeniile şi acoperi borcanul cu celo­fan dublu.

Păstrezi borca­nele la rece, iar după 1 lună pot fi întrebuinţate la pre­gătirea sosurilor, în loc de capere.

Porumb murat

Porumb_murat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.