Porumb fript

Printeaza

Porumb fript din: stiuleti de poumb de lapte, unt, gheata, folie de aluminiu.

 

Ingrediente:Porumb_fript

  • 4 stiuleti de lapte

varianta 2:

  • 4 stiuleti de lapte
  • 4 linguri unt
  • 3 linguri gheata zdrobita pentru fiecare stiulete
  • folie de aluminiu

 

Mod de preparare:

Curăţaţi bine mătasea, fără să rupeţi foile care înfăşoară ştiuleţii.

Scufundaţi ştiuleţii câteva minute în apă rece, să se ude bine foile. Scurgeţi, puneţi pe grătar.

Frigeţi 15-20 min, sau până când foile s-au ars pe toate părţile.

Luaţi-i de pe grătar şi lăsaţi-i să stea 5 min, apoi desfaceţi-i din foi, ţinându-i cu un prosop.

Dacă doriţi, îi puteţi pune la loc pe grătar, să se rumenească un pic.

Serviţi-i fierbinţi, cu unt sau cu un sos din cubuleţe de roşii, ardei iute, ceapă, pătrunjel, sare, piper şi zeamă de lămâie.

Varianta 2:

Curăţaţi ştiuleţii de foi şi mătase. Tăiaţi pentru fiecare câte o bucată de folie suficient de mare cât să înfăşoare ştiuletele de două ori. Puneţi folia cu partea strălucitoare în sus şi plasaţi ştiuletele pe diagonală.

Adăugaţi 3 linguri gheaţă zdrobită şi 1 lingură unt în fiecare pachet.

Este important să înfăşuraţi în aşa fel încât marginile foliei să se închidă cât mai bine, ca să nu curgă gheaţa topită şi untul.

Puneţi pe grătar pacheţele cu ştiuleţi şi lăsaţi la fript cca 30 min, întorcându-le după 15 min.

Timpul de coacere depinde de soiul porumbului şi de gradul de maturizare a boabelor.

Serviţi porumbul fierbinte, cu unt, sare şi piper, sau cu sosul preferat.

 

Porumb fript

Porumb_fript

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.