Porumb cu prosciutto

Printeaza

Porumb cu prosciutto

Porumb cu prosciutto

Ingrediente:

  • 4 ştiuleţi de porumb
  • 200 g prosciutto feliat
  • 50 g unt
  • o limetă
  • un ardei iute mic
  • 5 roşii
  • un ardei capia
  • o linguriţă de boia dulce
  • două linguri de ulei de măsline
  • o linguriţă de zahăr tos
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • limetă

Preparare:

Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă, se dau pe râzătoare şi se pun într-un castron.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun roşiile, ardeiul capia, sarea, piperul, ardeiul iute crestat la vîrf, boiaua dulce şi se se lasă la fiert pînă cînd sosul a scăzut puţin.

Se opreşte focul, se adaugă zahărul, pătrunjelul tocat, se scoate ardeiul iute şi se păstrează sosul la cald pînă în momentul servirii.

Ştiuleţii de porumb se spală, se şterg cu un şervet absorbant, se ung cu unt şi se condimentează. Se înfăşoară cu folie de aluminiu, se aşază pe un grătar încins şi se frig pe fiecare parte, avînd grijă să nu se ardă.

Se scot din folie, se înfăşoară cu feliile de prosciutto şi se lasă să stea timp de două minute, apoi se servesc cu sosul de roşii cu ardei

Se poate servi şi cu un sos din unt topit, suc şi coajă rasă de limetă.

Porumb cu prosciutto

Porumb cu prosciutto.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata bine reteta asta de porumb cu prosciutto. Imi place prosciutto 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.