Porumb cu prosciutto
PrinteazaPorumb cu prosciutto
Ingrediente:
- 4 ştiuleţi de porumb
- 200 g prosciutto feliat
- 50 g unt
- o limetă
- un ardei iute mic
- 5 roşii
- un ardei capia
- o linguriţă de boia dulce
- două linguri de ulei de măsline
- o linguriţă de zahăr tos
- sare, piper
- pătrunjel
- limetă
Preparare:
Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă, se dau pe râzătoare şi se pun într-un castron.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun roşiile, ardeiul capia, sarea, piperul, ardeiul iute crestat la vîrf, boiaua dulce şi se se lasă la fiert pînă cînd sosul a scăzut puţin.
Se opreşte focul, se adaugă zahărul, pătrunjelul tocat, se scoate ardeiul iute şi se păstrează sosul la cald pînă în momentul servirii.
Ştiuleţii de porumb se spală, se şterg cu un şervet absorbant, se ung cu unt şi se condimentează. Se înfăşoară cu folie de aluminiu, se aşază pe un grătar încins şi se frig pe fiecare parte, avînd grijă să nu se ardă.
Se scot din folie, se înfăşoară cu feliile de prosciutto şi se lasă să stea timp de două minute, apoi se servesc cu sosul de roşii cu ardei
Se poate servi şi cu un sos din unt topit, suc şi coajă rasă de limetă.
Porumb cu prosciutto
Pofta buna!
Arata bine reteta asta de porumb cu prosciutto. Imi place prosciutto 🙂