Portofele umplute

Printeaza

Portofele umplute din: cuscus, supa, piept de pui, faina, lapte, drojdie, ulei, zahar.

Ingrediente:Portofele_umplute

  • 1 ceşcuţă de cuşcuş
  •  1 ceşcuţă cu supă de pui sau legume
  • 1 piept de pui afumat

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  •  200 ml lapte
  •  20 g drojdie
  •  60 ml ulei
  • 1 linguriţă cu zahăr

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia şi zahărul în puţin lapte călduţ. Lasă cel puţin cinci minute să se odihnească. Pune maiaua peste făina amestecată cu sare.

Frământă şi toarnă treptat restul de lapte şi ulei. Lasă-l la crescut o oră.

Toarnă peste cuşcuş supa fierbinte. Lasă cinci minute să se umfle, adaugă cubuleţe de carne. Pune sare şi stropeşte cu zeamă de lămâie, întinde aluatul într-o foaie rotundă.

Aşază pe jumătate amestecul de cuşcuş. Acoperă cu cealaltă jumătate. Aşază-l într-o tavă unsă cu ulei şi coace-l la cuptor 35 de minute.

Portofele umplute

Portofele_umplute

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.