Portofele cu smantana, fructe si muguri de pin

Printeaza

O reteta de portofele cu smantana, fructe si muguri de pin din: faina, praf de copt, oua, zahar fin, ulei, smantana, muguri de pin si mandarine.

Ingrediente:Portofele cu smantana, fructe si muguri de pin

  • 3 cani faina
  • 4 lingurite praf de copt
  • 2 oua
  • 1 1/2 cana zahar fin
  • 200 ml ulei
  • 400 ml smantana
  • 5 linguri muguri de pin sau 4 linguri fulgi de migdale
  • 1 conserva mica mandarine

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, se amestecă făina cu praf de copt. Se bat ouăle cu zahăr, apoi se înglobează uleiul, amestecul de făină şi smântână. Se toacă mugurii de pin şi se lasă să se scurgă mandarinele; feliile se taie jumătăţi.

Se încinge cuptorul la 170 °C. Dacă se folosesc forme mici de teflon, ele trebuie numai unse; în cazul în care folosim însă forme de tablă, acestea trebuie şi tapetate cu făină sau pesmet. Pe fundul formelor se presară mugurii de pin tocaţi, apoi se repartizează jumătate din cantitatea de aluat şi se nivelează.

Se aşază bucăţele de mandarine şi se acoperă cu restul de aluat – acesta nu trebuie să ajungă până la buza formei, ca să aibă loc de crescut la copt. Se coc la cuptor 30-35 min.

Prăjiturile se lasă să se răcorească în forme şi se răstoarnă apoi cu grijă pe un grătar de bucătărie – se lasă să se răcească. îna¬inte de servire se presară cu zahăr. Se servesc acompaniate de smântână şi fructe.

Portofele cu smantana, fructe si muguri de pin

Portofele cu smantana, fructe si muguri de pin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.