Portofele cu prune

Printeaza

O reteta gustoasa de Portofele cu prune din: faina, drojdie, zahar, zahar vanilat, sare, lapte, unt, prune, magiun, alune de padure si esenta de rom.

Ingrediente:Portofele_cu_prune

  • 375 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 priza de sare
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt moale
  • 300 g prune
  • 2-3 linguri lapte
  • 200 g magiun
  • 70 g feliute de alune de padure + 30 g pentru decor
  • 1-2 fiola esenta de rom

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu drojdia, adaugi apoi sarea, zahărul, zahărul vani­lat, 200 ml lapte şi untul, frămânţi până obţii un aluat neted din care formezi un sul pe care îl tai în 12 bucăţi.

Intinzi fiecare buca­tă cu sucitorul în formă rotundă. Prunele, curăţate de sâmburi, le tai cubuleţe, le amesteci apoi cu magiunul, felioarele de alune şi esenţa de rom.

Pe fiecare foaie de aluat pui cu lingura umplutura de prune. Ungi marginile cu lap­te, îndoi foaia şi o presezi cu de­getele să se lipească marginile.

Când sunt toate gata, le pui pe o tavă în care ai aşezat hârtie de copt, le ungi cu lapte şi le presari cu feliuţe de alune.

Le coci la foc mediu cam 20-25 minute. Faci o glazură din zahăr pudră, zeamă de lămâie şi puţin unt topit, pe care o întinzi peste portofelele fierbinţi. Laşi să se răcească.

Portofele cu prune

Portofele_cu_prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.