Portofele cu ciocolata

Printeaza

Portofele cu ciocolata din: ciocolata, oua, zahar, faina, unt, ulei, drojdie de bere, lapte.

Ingrediente:Portofele cu ciocolata

  • 100 g ciocolata rasa (sau 1 lingura de cacao)
  • 7 oua
  • 300 g zahar
  • 500 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g ulei
  • 70 g drojdie de bere
  • 500 ml lapte

 

Mod de preparare:

lntr-un castron, prepari intai maiaua. Freci drojdia cu o lingura de zahar, adaugi 2 linguri de apa cal-duta si faina pana vei obtine consistenta smantanii.Lasi la loc cald sa creasca, aproxi­mativ 30 de minute.

Amesteci maiaua cu 1 ou si 2 galbenu­suri, praful de sare, restul de zahar si restul de faina. Framantati 10 minute, apoi adaugi untul topit in uleiul cald si continui framantatul pana cand aluatul face basi-cufe. Lasi la crescut aproxi­mativ o ora. Intre timp, pre­pari crema de ciocolata.

In laptele clocotit cu za­har, adaugi ouale amestecate cu zeamil (sau faina) si lasi sa fiarba pana se ingroasa.

Intinzi o foaie de aluat pe planseta pudrata cu faina si tai patrate cu latura de 12 cm.

In mijlocul fiecarui patrat pui o lingura de crema de cioco­lata (rece) si impaturesti colturile, ca la plic. Le asezi in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, le lasi sa mai creasca 15 minute, le ungi cu galbenus batut cu apa rece si le coci la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.