Portofele fine cu ciocolata

Printeaza

 

O reteta delicioasa de portofele cu ciocolata, faina, oua, unt, lapte, drojdie de bere, zahar, sare si lapte.

Ingrediente:Portofele fine cu ciocolata

  • 500 g faină
  • 3 ouă
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 70 g drojdie de bere
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 500 ml lapte
  • 100 g ciocolată rasă (sau 1 lingură de cacao)
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri de făină

 

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, prepari întâi maiaua. Freci droj­dia cu o lingură de zahăr, adaugi 2 linguri de apă căl­duţă şi făină până vei obţine consistenţa smântânii. Laşi la loc cald să crească, aproxi­mativ 30 de minute. Amesteci maiaua cu 1 ou şi 2 gălbenusuri zahăr şi restul de făină.

Frămânţi 10 minute, apoi adaugi untul topit în uleiul cald şi continui frământatul până când aluatul face băşicuţe. Laşi la crescut aproxi­mativ o oră. Intre timp, pre­pari crema de ciocolată.

In laptele clocotit cu za­hăr, adaugi ouăle ames­tecate cu zeamil (sau făină) şi laşi să fiarbă până se îngroa­şă. Intinzi o foaie de aluat pe planşeta pudrată cu făină şi tai pătrate cu latura de 12 cm.In mijlocul fiecărui pătrat pui o lingură de cremă de cioco­lată (rece) şi împătureşti col­ţurile, ca la plic.

Le aşezi în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină, le laşi să mai crească 15 minute, le ungi cu gălbenuş bătut cu apă rece şi le coci la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.