Portofele cu ceapa, bacon si ciuperci

Printeaza

Portofele cu ceapa, bacon si ciuperci din: unt, faina, sare, apa, ceapa, ciuperci, unt, bacon, patrunjel, ou, sare, piper.

Ingrediente:Portofele_cu_ceapa_bacon_si_ciuperci

pentru aluat:

  • 70 g unt moale
  • 150 g faina
  • un praf sare
  • 100 ml apa

pentru umplutura:

  • 5 cepe
  • 150 g ciuperci
  • 20 g unt
  • 150 g cubulete de bacon
  • 1/2 legatura patrunjel
  • un ou pentru copt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa tăiată peştişori se pune la călit în unt şi se lasă în jur de 15 minute. După acest timp se pun ciupercile şi se lasă 20 de minute pe foc, cu sare, piper şi pătrunjel tocat. între timp, baconul se căleşte uscat.

Separat, se face aluatul pentru care se amestecă făina cu sarea şi se adaugă untul moale.

Se amestecă bine cu lingura adăugând apă, puţin câte puţin. Se întinde si se strânge aluatul de trei ori pentru a obţine un aluat ca de foitaj şi după a treia întindere, se lasă foaia întreaigă si apoi se taie în cercuri.

Pe fiecare jumătate de cerc se pune câte o lingură din amestecul de ceapă- ciuperci-bacon, se închide şi se ung portofelele cu ou. Se coc 20-25 de minute.

Portofele cu ceapa, bacon si ciuperci

Portofele_cu_ceapa_bacon_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.