Portofele cu carne

Printeaza

O reteta delicioasa de Portofele cu carne din: ceapa verde, praz, ulei, rodii, ardei gras, ketchup, sunca, cascaval, drojdie, faina, zahar, lapte, galbenusuri si sare.

Ingrediente:

umplutura:

  • 3 cepe verzi
  • 1 fir de praz
  • 2 linguri ulei
  • 2 rosii decojite
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri ketchup
  • 100 g sunca
  • 4 linguri cascaval ras

aluat:

  • 20 g drojdie
  • 500 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml ulei
  • 1 praf sare

 

Mod de preparare:

Se taie rondele ceapa verde şi praz şi se prăjesc în ulei; se adaugă roşiile tăiate cuburi, ardeiul gras tocat si se lasa sa se firba la foc moale fara capac, amestecand pana ce se evapora aproape tot lichidul. In final se inglobeaza ketchupul si sunca tocata; se lasa sa se raceasca.

Se zdrobeşte cubul de drojdiei şi se dizolva in 100 ml lapte căldiţ, cu 1 linguriţă făină si zahăr; se acoperă cu un prosop şi se lasă să crească. Intr-un castron se bat gălbenuşurile; se adaugă făină şi sare, restul de lapte, jumătate din cantitatea de ulei şi maiâua.

Se frământă aluatul şi se lasă să crească la căldură 40 min. Se întinde o foaie de aluat groasă de 2 cm; se decupează pătrate de 5×5 cm; fiecare pătrat se umple cu carne şi se presară caşcaval; se împachetează şi se netezesc pachetele; se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu partea pliată în jos.

Se lasă să crească la căldură 15 min., apoi se ung cu restul de ulei. Se coc 5 min. în cuptorul încins la 200 °C; apoi se reduce focul la 180 °C şi se mai coc 30-35 min. până se rumenesc. Se scot, se lasă să se răcească şi abia apoi se servesc.

Portofele cu carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.