Portofele calde umplute cu păstrăv şi conopidă

Printeaza

O reteta de portofele calde umplute cu pastrav si conopida din: faina alba, ulei de masline extravirgin, ou, sare, file de pastrav, conopida, varza, vin alb ceapa, patrunjel, usturoi, sare si piper alb. Păstrăvul se poate prepara cu bune rezultate în toate modurile: fiert, fript pe grătar, prăjit, la cuptor. Ai grijă totuşi: nu îl găti cu roşii sau cu bulion deoarece îşi pierde aroma.

Ingrediente:Portofele calde umplute cu păstrăv şi conopidă

pentru aluat:

  • 500 g faină albă
  • 150 ml apă călduţă
  • 150 ml ulei de măsline extra­virgin
  • 1 ou
  • sare

pentru umplutură:

  • 300 g file de păstrăv somonat
  • 250 g conopidă
  • 200 g varză
  • 50 ml vin alb
  • 100 ml ulei de măsline extra­virgin
  • 1 ceapă mică
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 căţel de usturoi
  • sare şi piper alb

 

Mod de preparare:

Frământă făina cu 150 g ulei de măsline, un praf de sare şi apa călduţă până când obţii un aluat elastic. Dă-i forma de minge, înveleşte-1 cu folie alimentară şi dă-1 la frigi­der să se odihnească. Desfa conopida bucheţele şi opăreşte-le 5 minute în apă clocotită cu o jumătate de linguriţă de sare, amestecată cu vin; scoate-le, scurge-le şi răceşte-le sub jet de apă.

Toacă varza fideluţă şi căleşte-o într-o tigaie cu uleiul încins, usturoiul zdrobit, sare şi piper, după gust. Curăţă peştele de piele şi de oase şi taie-1 cuburi.

Pune ceapa tăiată mărunt într-o tigaie cu puţină apă şi pătrunjelul tocat şi lasă câ­teva minute. întinde din aluat o foaie groasă de Vi cm şi taie din ea pătrate cu latura de 5 cm. Aşază în centrul unora câte o grămă­joară de varză, iar pe altele pune bucăţele de păstrăv, un bucheţel de conopidă şi o lingu­riţă de ceapă. Pliază colţurile pătratelor de aluat şi închide portofelele în formă de plic.

Unge-le cu ou bătut, coace-le 20 de minute în cuptorul încălzit la 200° C, scoa- te-le şi serveşte-le.

Portofele calde umplute cu păstrăv şi conopidă

Portofele calde umplute cu păstrăv şi conopidă

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Mi se pare tare complicata reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.