Portofele cu brânză si visine

Printeaza

Portofele cu brânză si visine din: aluat, compot de visine, branza de vaci, unt, zahar, oua, budinca de vanilie, praf de copt, coaja de lamaie si lapte.

 

Ingrediente:

  • 400 g aluat de foi congelat
  • 300 g compot de visine
  • 750 g branza de vaci
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa
  • 3 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Foile de aluat se lasă să se decongele­ze pe planşetă. Se încinge cuptorul la 200°C.

Se tapetează cu hârtie de copt o tavă. Pentru umplutură, se lasă să se scurgă vişinele din compot şi brânza de vaci.

Se bate untul cu zahăr şi se înglo­bează pe rând 3 ouă, urmate de brânza de vaci, praful de budincă, praful de copt şi coaja de lămâie. în final se înglo­bează vişinele.

Din aluatul decongelat se întind două foi de câte 30 x 20 cm. Se separă oul rămas.

Una dintre foi se par­curge cu rola pentru tăiat aluatul în for­mă de grătar sau se taie cu un cuţit sub formă de fâşii înguste. C

ea de-a doua foaie se unge cu umplutură: câte 2-3 lin­guri la intervale de cea 4 cm între ele. De jur împrejur se unge cu albuş.

Dea­supra se aşază a doua foaie sau fâşiile din care se va alcătui grătarul şi se lipeşte bine pe margini. (Eventual cea de-a doua foaie se lasă întreagă, dar se crestează pe alocuri cu un cuţit ascuţit).

Se taie apoi totul în 12 dreptunghiuri şi se aşază pe tavă. Se bat gălbenuşurile cu lapte şi se ung portofelele cu acest amestec.

Se coc la cuptor 25-30 min. Se lasă să se răcească, eventual se pudrea­ză cu zahăr.

 

Portofele cu brânză si visine

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.