Portocale in aluat

Printeaza

Portocale in aluat din: portocale, oua, faina, rom, zahar, unt, ulei.

Ingrediente:Portocale in aluat

  • 4 portocale
  • 2 ouă
  • 4 linguri făină
  • 2 linguri rom
  • 4 linguri zahăr
  • 50g unt
  • 250ml ulei

 

Mod de preparare:

Se curăţă portocalele, se taie în felii şi se scot sâmburii. Se pun într-un castron cu 2 linguri rom şi 2 zahăr.

Se ţin astfel 30 de minute. Intr-un alt castron, din faină, gălbenuşuri, zahărul rămas, rom şi untul topit se face aluatul, potrivit de subţire.

Se adaugă pe urmă albuşurile bătute spumă.

Se trec feliile de portocale prin aluat şi se prăjesc în uleiul încins.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.