Porridge cu zmeura

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de porridge cu zmeura din: zmeura sau mure, zahar, sare, gris si iaurt degresat. Un griş pufos, de culoare roşu-purpuriu la care se adaugă fructe pentru a da o notă proaspătă acestei gustări calde.

Ingrediente:Porridge cu zmeura

  • 125 g zmeură sau mure, decongelate, dacă au fost congelate
  • 1 lingură zahăr
  • sare
  • 50 g griş

garnitură:

  • 2 linguri iaurt degresat natural sau cu aromă de lămâie, opţional

 

Mod de preparare:

Se iau fructele, păstrându-se câteva pentru ornat, şi se piurează împreună cu 500 ml apă, cu ajutorul unui mixer.

Se strecoară piureul printr-o sită fină de plastic într-o cratiţă mică.

Se adaugă zahăr şi un praf de sare şi se pune pe foc potrivit. Se aduce piureul la fierbere, moment în care se adaugă pe rând grişul fără ca ameste­cul să fiarbă exagerat.

Se reduce flacăra pe cât posibil şi se mai lasă amestecul să fiarbă molcom 20 de minute, amestecând frecvent, până se îngroaşă.

Se toarnă porridge-ul în două castroane şi se lasă să se răcească 5 minute.

Se serveşte ornat cu fructele puse deoparte şi, opţional, cu iaurt.

Porridge cu zmeura

Porridge cu zmeura

Poftă bună!

 

 

 

poate iti place si:

Porridge cu mandarine

Porridge cu mandarine din: hrisca, lapte de soia, miere, nuci, mandarine, polen. Ingrediente: 150 g hrişcă albă 300 ml lapte de soia 5 linguri pline cu piure de dovleac 2 linguri pline cu miere 1/2 linguriţă scorţişoară 0 mână de nuci 2 mandarine 1 linguriţă polen   Mod de preparare: Hrişcă se pune în apă rece […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.