Porc în sos dulce-acrişor

Printeaza

O reteta de porc in sos dulce acrisor din: carne slaba de porc, faina alba, untura, usturoi, ceapa, ardei iuti, castraveti, zahar, rosii, otet, sos de soia, ulei de floarea soarelui si sare.

Ingrediente:Porc în sos dulce-acrişor

  • 400 g carne slaba de porc (felii de subtiri)
  • 100 g faina alba
  • 80 g untura
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 ardei iuti verzi
  • 8 castraveti
  • 4 rosii
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri otet
  • 4 linguri sos de soia
  • ulei de floare soarelui (pentru prajit)
  • sare

 

Mod de preparare:

Trece carnea prin faină, prăjeşte-o câteva secunde într-o tigaie cu ulei încins, apoi las-o să se scurgă pe hârtie absorbantă. Incinge ulei într-o altă tigaie, căleşte uşor usturoiul tocat, apoi adaugă ceapa curăţată şi tăiată julien, ardeii iuţi şi castraveţii curăţaţi tăiaţi fâşiuţe subţiri, roşiile tăiate cu- buleţe şi fâşiile de carne.

Adaugă zahărul, oţetul, sosul de soia şi un praf de sare. Pune tigaia pe foc mare şi las-o până când preparatul începe să dea în clocot; ia-l apoi de pe foc şi lasă-l să se odihnească 5 minute înainte de a-l servi. Il poţi oferi în castronele, aşe­zat pe un pat de orez cu bobul lung fiert.

Porc în sos dulce-acrişor

Porc în sos dulce-acrişor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.