Porc cu sos dulce-acrişor

Printeaza

O reteta delicioasa de porc cu sos dulce acrisor din: pulpa de porc, ananas, ou, praz, ardei gras verde, amidon de porumb, sake, faina alba, ulei de masline extravirgin, otet alb, zahar brun, ketchup, sos de soia si sos worchester.

Ingrediente:Porc cu sos dulce-acrişor

  • 750 g pulpă de porc
  • 100 g ananas
  • 1 ou
  • 1 fir de praz
  • 1 ardei gras verde
  • 1 linguriţă amidon de porumb
  • 1 lingură sake
  • 3   linguri faină albă
  • 4   linguri ulei de măslir extravirgin

pentru sosul dulce-acrişor:

  • 1 ceaşcă oţet alb
  • 1 ceaşcă zahăr brun
  • 1  ceaşcă ketchup
  • 2   linguri sos de soia
  • 2 linguri sos Worchester

 

Mod de preparare:

Toarnă într-o cratiţă oţetul şi zahărul brun, apoi fier- be-le la foc mediu, amestecând din când în când, până la dizolvarea completă a zahărului. Adaugă celelalte ingrediente pentru sos, amestecă şi fierbe-le 15 minute. Taie pulpa de porc cuburi, ananasul felii şi ardeiul fâşii late. Sărează carnea, stropeşte-o cu sake şi las-o la marinat circa 30 de minute. Bate oul cu amidonul, toarnă compozi­ţia peste carne şi amestecă bine.

Incinge uleiul într-o tigaie neaderentă (sau în wok), tre­ce cuburile de carne prin faină şi prăjeşte-le 3 minute. Scoate bucăţile de carne şi pune-le pe hârtie absorbantă.

Scurge uleiul din tigaie şi strecoară-l. Curăţă bine tigaia, toarnă puţin din uleiul scurs, reîncălzeşte-1 şi sotează prazul tăiat rondele, amestecă-1 câteva secunde, adaugă sosul dul­ce-acrişor şi, când s-a înfierbântat, pune bucăţile de carne prăjită, ardeiul şi ananasul. Amestecă bine toate ingredien­tele câteva secunde, ia tigaia de pe foc şi serveşte preparatul fierbinte.

Porc cu sos dulce acrişor

Porc cu sos dulce-acrişor

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.