Porc crocant în cupe de salată

Printeaza

O reteta de porc crocant in cupe de salata din: lemongrass, ulei, zaha brun, ceapa rosie, coriandru, salata verde, usturoi, ardei iute, suc de limes si sos de peste.

Ingrediente:

  • 4 tije de lemongrass, curatate de frunzele exterioare tari
  • ulei vegetal
  • 400 g carne tocata de porc
  • 1 lingura zaha brun sau zahar de palmier
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 1 legatura coriandru, tocat (pastreaza cateva frunze pentru decor)
  • 4 inimi de salata verde, cu frunzele separate

pentru sosul de chilli:

  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 ardei iute rosu, cuatat de seminte si membrane, tocat marunt
  • 1 lingura zahar brun sau zahar de palmier
  • sucul de la 3 limes (aprox. 125 ml)
  • 1 lingura sos de peste

 

Mod de preparare:

Se înlătură frunzele tari şi capetele de la lemongrass, apoi se toacă mărunt partea moale din interior. Se încing două linguri de ulei într-un wok sau o tigaie mare.

Se prăjeşte lemongrass timp de două minute, apoi se adaugă carnea tocată, până devine crocantă şi maronie acolo unde a fost în contact cu tigaia, apoi se desface în bucăţele cu o lingură de lemn. Se lasă să se prăjească bine, apoi se adaugă zahărul, se amestecă şi se ia de pe foc.

Pentru sos, se pun usturoiul, chilii şi zahărul într-un mojar şi se pisează până se transformă într-o pastă. Se adaugă sucul de limes, sosul de peşte şi se amestecă bine.

Se toarnă sosul de chilii peste carnea de porc, apoi se adaugă ceapa şi coriandrul tocat. Se amestecă uşor şi se serveşte cu frunze reci de salată, pe post de lingură. Se presară cu frunze de coriandru.

Porc crocant în cupe de salată

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.