Polenta alla Boscaiola

Printeaza

O reteta de Polenta alla Boscaiola din: mamaliga, carnati, ciuperci, suc de rosii, ceapa, usturoi, cascaval, sare si piper. Este un preparat din regiunea Toscana, Italia.

Ingrediente:Polenta alla Boscaiola

  • 1 mamaliga maricica
  • 400 g carnati proaspeti
  • 500 g ciuperci
  • 150 ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 250 g cascaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toci mărunt ceapa şi o căleşti în ulei până devine transparentă. Adaugi cârnaţii tăiaţi rondele şi usturoiul tocat şi laşi 10 minute la foc mic. Pui sucul de roşii şi ciupercile tăiate felii peste com-poziţie. Laşi 10 minute îa foc potrivit.

Condimentezi cu sare şi piper. într-o tavă, pui câteva linguri din sosul de cârnaţi pe fundul tăvii, apoi jumătate de mămăligă (trebuie să fie fierbinte şi destul de moale). Presari caşcaval ras, apoi continui cu un strat de sos, restul de mămăligă, caşcaval, iar la final, adaugi sosul rămas. Dai la cuptor pentru 20 de minute.

Polenta alla Boscaiola

Polenta alla Boscaiola

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.