Pogacele si covrigei din branza

Printeaza

Pogacele si covrigei din branza

Ingrediente:Pogacele si covrigei din branza

  • 500 g făină
  • 500 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 250 g margarină
  • 1 praf de copt
  • 1 lingură de sare
  • 3-4 lin­guri de smântână
  • 1 ou deasupra

 

Mod de preparare:

Brânza de vaci o treci prin sită, adaugi făina ameste­cată cu praful de copt, oul, margarina, sarea, iar la urmă 2-3 linguri de smântână (sau cât este necesar). Frămânţi bine până obţii un aluat uşor, pe care îl întinzi de 1,5 cm grosime pe o planşetă.

Il tai cu ajutorul unei forme de pogăcele şi covrigei şi le pui într-o tavă tapetată cu hârtie sau unsă cu margarină. Le ungi cu ou bătut; fa­cultativ poţi presăra caşcaval ras, chimen.

Incălzeşti tare cuptorul, introduci tava şi coci circa 15 minute până capătă o culoare aurie. Sunt foarte gustoase şi merg bine cu bere.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.