Pogacele cu crame (jumari)

Printeaza

 Pogacele cu crame (jumari)

Ingrediente:Pogacele cu crame (jumari)

  • 400 g făină
  • 400 g crame (jumări) măcinate
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 lingură smântână
  • drojdie cât o nucă
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1/2 ceaşcă lapte
  • 50 g margarină

 

Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu laptele călduţ şi zahărul, laşi la dospit 15 minute. Când a crescut o amesteci cu făina, cramele măcinate (trecute prin ma­şina de tocat), smântână, margarina, sare şi piper după gust şi frămânţi bine aluatul.

Intinzi apoi o foaie de 1/2 cm grosime din care tai rondele cu un păhărel. Le ungi cu oul bătut, le aşezi într-o tavă de aragaz şi le coci la foc potrivit timp de 20 de minute.

Pogăcele cu crame (jumări)

Pogacele cu crame (jumari)

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Imi plac jumarile, chiar daca sunt grase.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.