Plezir

Printeaza

Plezir

Ingrediente:Plezir

  • 3 ouă
  • 100 g făină
  • 50 g migdale sau nuci
  • zahăr pudră
  • ceară de albine
  • gla­zură de ciocolată

 

Mod de preparare:

Frecăm bine ouăle întregi cu zahărul, pînă nu se mai simte zahărul. Adăugăm făina cernută şi migdale sau nuci us­cate, prăjite puţin, rîşnite prin maşină,frecate în palme şi cernuie printr-o sită rară.

Incălzim tava, o ungem subţire cu ceară de albine, apoi o lăsăm sa se ră­cească. Luăm cîte o linguriţă din com­poziţie (dar nu plină), turnăm pe tavă şi netezim cu dosul linguriţei, făcînd o mică rondelă cu diametrul de 7 -8 cm şi sub­ţire cît o muchie cie cuţit. Procedăm la fel cu toată compoziţia.

Le coacem la un foc potrivit şi cînd sînt coapte rondelele, le scoatem încă fierbinţi, cu un cuţit.

Ne ungem dege­tele cu unt (ca să nu ne frigem) şi învîrtim fiecare rondelă în formă de cornet.

Cînd cornetele se răcesc, le dăm cu gla­zură de ciocolată şi le umplem cu frişcă bătută cu zahăr.

Putem să umplem cornetele şi mai tîrziu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.