Platou pescaresc cu icre si macrou

Printeaza

Plataou pescaresc cu icre si macrou din: macrou marinat, măsline, ceapă verde, ridichi roşii, pătrunjel, icre tarama,  ulei, pâine mai veche de o zi, lamaie.

Plataou_pescaresc_cu_icre_si_macrou

Ingrediente:

  • 300 g macrou marinat
  • 1 lingură rondele de măsline
  • ceapă verde sau uscată pentru decor
  • 2 ridichi roşii
  • câteva fire de pătrunjel
  • Pentru salata de icre
  • 100 g icre tarama
  • 300 ml ulei
  • 100 g pâine mai veche de o zi
  • 1/2 lămâie

Mod de preparare:

Tai pâinea în felii pe care le pui la înmuiat în apă. Freci bine icrele, cu o lin­gură de lemn. Torni ulei picătură cu picătură, mixând până la omogeni­zare după fiecare cantita­te adăugată.

Când ai terminat de încor­porat un sfert din cantita­tea de ulei, torni zeama de lămâie şi amesteci. Continui să mixezi încor­porând şi restul de ulei, un praf de sare şi pâinea stoarsă. Toate aceste operaţiuni nu trebuie să dureze mai mult de 10-15 minute.

Aşezi salata pe farfurii mici şi o decorezi cu ron­dele de măsline. De jur-împrejur aşezi bucăţi de peşte marinat, separate prin felioare fine de ridiche roşie. Serveşti icrele de preferin­ţă după ce le-ai răcit puţin în frigider.

Platou pescaresc cu icre si macrou

Plataou_pescaresc_cu_icre_si_macrou

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun platoul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.