Platou asortat

Printeaza

Platou asortat din: salam de Sibiu, galbenusuri, mustar, lamaie, sare, piper, smantana, pate de ficat, patrunjel, cartofi, lamaie verde, somon afumat,  paine prajita, susan, carne tocata, sare, piper, castraveciori acri, marar.

Ingrediente:Platou asortat

  • 36 felii salam de Sibiu
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri mustar
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • o lingurita smantana
  • 2-3 linguri pate de ficat
  • patrunjel verde
  • 2 cartofi
  • 6 felii de lamaie verde
  • 6 bucati de somon afumat
  • 6 felii paine prajita
  • susan
  • carne tocata
  • sare
  • piper
  • 2-3 castraveciori acri
  • marar

 

Mod de preparare:

Se fierb ouăle, apoi se scot gălbenuşurile şi se amestecă cu sare, piper, zeamă de lămâie, pateul de ficat, smântână, muştarul şi mărarul tocat, până se obţine o pastă. Cu aceasta se umplu feliile de salam.

Se curăţă cartofii, se spală se taie în rondele subţiri şi se prăjesc în uleiul bine încins. Se scurg de ulei pe un prosop absorbant de bucatarie, se aseaza feliile de lamaie si deasupra se pun bucatile de somon. Se orneaza cu pate de ficat.

Carnea tocată se amestecă cu sare, piper, verdeaţă şi castra­veciori acri. Se dau prin susan şi se pun să se prăjească în uleiul bine înicins. Se scurg pe un prosop absor­bant de bucătărie şi se aşază pe bucăţele de pâine prăjită. Se înfig în scobitoare şi se ornează cu măsline verzi cu gogoşar. Se aşază pe un platou asortat şi se servesc proaspete.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. E prea mult platoul asta pentru o singura persoana, poate pentru 2 sau 3 perosane merge un astfel de platou

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.