Platou aperitiv

Printeaza

Platou aperitiv

Platou aperitiv

Ingrediente:

  • două pachete de foitaj
  • 3 ouă
  • 400 g caşcaval
  • o salată lolo rosa
  • 100 g măsline
  • 300 g brânză feta
  • 250 g şuncă de pui
  • 300 g muşchi de porc afumat
  • 250 g piept de pui afumat
  • ceapă verde
  • seminţe de susan
  • sare, piper
  • busuioc
  • chimen

Preparare:

Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, ca să nu se strice foile. Caşcavalul se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune într-un castron. Se amestecă bine cu puţină sare, piper şi busuioc uscat.

Se unge o foaie de foitaj cu ou bătut, se presară caşcavalul şi se acoperă cu cealaltă foaie.

Se presează ca să se lipească caşcavalul de ambele foi, se decupează forme de fluturi sau alte forme şi se aşază într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu unsă cu ulei

Se ung la suprafaţă cu ou bătut, se presară seminţe de susan şi se introduc în cuptorul încins. Se coc timp de 15-20 de minute la foc iute, se pun pe un grătar şi se lasă să se răcească.

Mezelurile se taie în felii subţiri, brânza feta se taie în felii, apoi în triunghiuri şi se pun pe un platou, alături de salata lolo rosa, măslinele verzi şi frunzele de ceapă verde.

Platou aperitiv

Platou aperitiv.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • platouri aperitive paste

1 comentariu

  1. O idee interesanta pentru mesele festive.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.