Platica umpluta cu ciuperci si tavalita prin migdale si bulgur

Printeaza

Platica umpluta cu ciuperci si tavalita prin migdale si bulgur din: plătică, ulei, apă, ciuperci, bulgur, migdale, sare, piper, miere.

 

Ingrediente:Platica_umpluta_cu_ciuperci_si_tavalita_prin_migdale_si_bulgur

  • 1 plătică frumoasă
  • 1 pahar de ulei şi unul de apă
  • 5-6 ciuperci frumoase
  • 3 linguriţe bulgur (grâu zdrobit)
  • 3 lingu­riţe migdale măcinate (dar nu praf)
  • sare
  • piper
  • 2 linguriţe de miere

Mod de preparare:

Am adaptat reţeta după reţete străvechi, care se pregăteau la curţile boierilor mari, cu un peşte mai fin, mai scump, dar eu am vrut să fac o plătică, bulgurul şi mierea au fost alegerea mea. încercaţi şi voi!

Nu am fiert bulgurul, doar l-am spălat puţin, am spălat şi plătică, am şters-o, iar ciupercile, pe care le-am călit de mai înainte, le-am amestecat cu o parte din bulgur şi o mână de migdale, amestec cu care am umplut burta peştelui, în restul de bulgur şi migdale o tăvălesc apoi pestele.

O întorc cu mare grijă, mai stropesc cu lingura peste tot, pun mierea mai spre final, şi, când e gata, o trec în platoul de servit, aşa o şi prezint la masă.

Apoi, deoarece este un peşte cu oase, desfac plătică şi scot oasele. Se poate fărâmiţă, dar e ceva foarte gustos. Merge alături de un pahar de vin alb, rece. Poftă bună

Platica umpluta cu ciuperci si tavalita prin migdale si bulgur

Platica_umpluta_cu_ciuperci_si_tavalita_prin_migdale_si_bulgur

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.