Plante care îţi alină durerile de spate

Printeaza

Plante care îţi alină durerile de spateMişcările bruşte, statul prelungit pe scaun, iată doi factori care te fac să ai din nou dureri de spate. Natura îţi oferă câteva soluţii care-ţi alină durerea cât ai clipi.

Durerea de spate care te chinuie şi care se acutizează din cauza frigului şi a umidităţii poate avea diverse cauze. Una dintre ele este osteoporoza, cauzată de demineralizarea oaselor, şi atunci simţi durerea între omoplaţi.

Dacă-ţi petreci 8 ore aşezată în faţa calculatorului şi stai aplecată, atunci durerea se instalează în zona dintre umeri şi radiază în spate. Artroza şi sciatica sunt cele mai frecvente boli care-ţi dau dureri de spate în zona lombară.

Medicamentele pe care le iei pentru a atenua durerea au de cele mai multe ori efecte adverse sau nu mai au efectul scontat dacă le foloseşti de mult timp. Fitoterapeuţii îţi recomandă patru plante care au „forţa” unui medicament calmant, dar care nu au efectele negative ale acestuia. Iată care sunt ele:

Arnica are efect antiinflamator

Uleiurile esenţiale şi flavonoidele din arnica neutralizează fosfolipaza, o enzimă care declanşează inflamaţia ţesutului osos. Unguentul sau tinctura de arnica favorizează consolidarea ligamentelor şi a oaselor şi activează circulaţia sanguină la locul dureros.

De aceea, această plantă este foarte eficientă în atenuarea durerii de spate provocată de sciatică sau artroză. Aplici unguentul cu arnica pe zona dureroasă şi masezi 5 minute. Dacă ai tinctură de arnica, pui 15 picături pe o compresă şi o aplici pe spate.

Ardeiul iute calmează durerea

Acest condiment pe care-l întâlneşti mai degrabă în bucătărie conţine o substanţă numită capsaicină. Aceasta dă gustul iute al ardeiului, dar, în acelaşi timp, are şi efect vasodilatator şi de stimulent al sistemului nervos.

Pentru o compresă, tai mărunt 3-4 ardei iuţi, îi amesteci cu 2-3 linguri de ulei cald, pui totul pe un pansament pe care-l pliezi astfel încât ardeiul să nu ajungă direct pe piele şi îl aplici pe locul dureros.

Nu o ţii mai mult de 5-10 minute, pentru că irită pielea. Capsaicina stimulează circulaţia sanguină şi terminaţiile nervoase ale locului dureros, ducând la atenuarea durerii.

Salcia are efect analgezic

În scoarţa de salcie se găseşte o substanţă numită salicină, din care se fabrică aspirina, un medicament recomandat ca antiinflamator în durerile de spate. Această substanţă acţionează ca un analgezic, antiinflamator şi antinevralgic la nivelul vertebrei afectate şi a ţesutului din jurul ei.

Prepară-ţi un ceai din 30 g de frunze de salcie şi 250 ml de apă şi bea-l cald. Poţi alege şi capsulele cu extract de salcie care au un efect mai rapid. Fitoterapeuţii îţi recomandă 240 mg de salicină pe zi şi efectul ei va fi echivalent cu al celui unui calmant puternic.

Gheara diavolului răreşte crizele dureroase

Această plantă de la care se foloseşte doar rădăcina conţine o susbstanţă numită harpagozidă, care are un puternic efect antiinflamator, analgezic. În plus, această substanţă protejează cartilajele de la nivelul vertebrelor. În magazinele cu produse naturiste găseşti capsule cu extract de gheara diavolului.

Pentru un rezultat vizibil, trebuie să iei 3 capsule pe zi, timp de 3 săptămâni. Substanţele active din gheara diavolului vor reduce la jumătate intensitatea şi frecvenţa crizelor şi vor împiedica degenerarea cartilajelor începând cu a doua săptămână de tratament. Atenţie însă! Femeile însărcinate şi cei care au probleme gastro-intestinale, nu au voie să urmeze acest tratament.

Articol preluat de aici.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.