Placintele sarate

Printeaza

Placintele sarate din: faina, apa, drojdie, sare, zahar, ulei, ceapa, branza feta, marar, galbenusuri si lapte.

Ingrediente:Placintele_sarate

pentru aluat:

  • 1/2 kg faina
  • 300 ml apa
  • un cub drojdie proaspata
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • 50 ml ulei

pentru umplutura:

  • o ceapa
  • 3-4 dovlecei
  • 360 g branza feta
  • o legatura marar

pentru uns:

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în apă călduţă cu sare şi zahăr. Se lasă 5 minute, apoi maiaua se toarnă peste făină şi ulei şi se frământă. Se adună într-o bilă şi se dă la rece pentru o oră. Dovleceii se răzuie, se scurg bine şi se călesc cu ceapa toca­tă mărunt, 10 minute, apoi se amestecă cu mărarul. Brânza se mărunţeşte cu furculiţa.

Aluatul se împarte în 8-10 părţi, care se întind cu sucitorul şi se umplu cu 2-3 linguri de dovlecei cu mărar şi brânză. Se adună marginile, se ung cu gălbenuş şii lapte şi se coc.

Placintele sarate

Placintele_sarate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.