Placintele cu legume

Printeaza

Placintele cu legume din: branza feta, rosii, ardei copti, patrunjel, aluat, ulei de masline, ceapa rosie, praf de usturoi, linte, pesmet si ulei de masline.

Ingrediente:

  • 200 g branza feta sau telemea, maruntita
  • 100 g rosii din conserva, scurse si taiate
  • 300 g ardei copti, scursi si taiati
  • 1 legatura patrunjel, tocat
  • 8 foi de aluat de placinta, gata preparat
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 2 lingurite praf de usturoi
  • 250 g linte fiarta
  • 40 g pesmet
  • ulei de masline, pentru uns

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 5/190C. Intr-o cratita, incinge uleiul, adauga ceapa si usturoiul si caleste 6 minute.

Pune intr-un castron si adauga lintea, branza, rosiile, pesmetul, ardeii si jumatate din patrunjel.

Unge cu ulei o foaie de aluat, apoi acopera cu inca o foaie.

Toarna cu lingura un sfert din umplutura de legume in mijlocul foii, apoi ruleaza si pune pe o tava de copt unsa cu ulei.

Procedeaza la fel cu celalalte 4 rulouri. unge-le cu putin ulei, da la cuptor si coace 20-25 de minute. Serveste cu patrunjel tocat.

Placintele cu legume

Placintele_cu_legume

Pofta buna!

 

 

 

retete

Istoria și Evoluția Pâinii: De la Plăcintele Preistorice la Pâinea Sourdough Contemporană

Istoria și Evoluția Pâinii: De la Plăcintele Preistorice la Pâinea Sourdough Contemporană. Pâinea, un simbol al vieții și al ospitalității, are o istorie îndelungată și fascinantă, care reflectă evoluția societăților umane de-a lungul mileniilor. Acest aliment de bază, în esență simplu, a suferit transformări remarcabile, adaptându-se la culturi, tehnologii și necesități nutritive diverse. De la […]

Placintele de casa cu branza

Placintele de casa cu branza

Placintele de casa cu branza din: faina, zahar, unt, oua, stafide, gem, branza, lamaie, praf de copt. Ingrediente: 300 g făină 2 plicuri zahăr vanilat 250 g unt 7 ouă 50 g stafide 50 g gem de căpşuni 150 g zahăr tos 600 g brânză de vaci 1 lămâie 1/2 plic praf de copt 50 ml […]

Placintele cu somon afumat

Placintele cu somon afumat din: somon, oua, faina, lapte, coriandru, sare. Ingrediente: 500 g somon coriandru 150 ml lapte oua 2 linguri faina sare ulei   Mod de preparare: Se toacă mărunt 500 g somon fără piele şi oase şi se adaugă 3 linguri de coriandru verde tocat, 150 ml lapte şi 2 albuşuri bătute […]

Placintele cu varza si marar

Placintele cu varza si marar din: faina, ulei, iaurt, sare, ceapa, piper, marar, ou, varza. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g faină 4 linguri ulei 120 ml iaurt un praf sare Pentru umplutură: o ceapă 1/2 varză fiert tare sare piper marar un galbenus pentru copt 2 linguri ulei   Mod de preparare: Pentru aluat, se frământă […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Placintelele cu legume sunt foarte savuroase 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.