Placintele cu dovleac

Printeaza

Placintele cu dovleac din: dovleac, apa, portocale, faina, zahar praf, oua, zahar, vin rosu, coaja de portocala, sare si ulei.

Ingrediente:Placintele_cu_dovleac

  • 300 g dovleac
  • 1 pahar cu apa
  • 2 portocale
  • 250 g faina
  • 4 linguri zahar praf
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pahare vin rosu dulce
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Fierbeti feliile de dovleac in apa clocotita pana cand miezul devine transparent. Scoateti-le din ala, lasati-le la racit si dati-le prin masina de tocat. Adaugati coaja rasa de portocala. Intr-un castron puneti faina, adaugati pe rand galbenusurile si cand acestea s-au incorporat, puneti si piureul de dovleac si vinul.

Amestecati bine can se obtine o compozitie omogena. Aceasta se pune la odihna 1 ora. Incingeti uleiul intr-o tigaie si luati cu o lingura din compozitie si puneti gramajoare la prajit in ulei. Prajiti gogoselele pe amandoua partile. Dupa ce s-au prajit, scoateti-le pe servetele si lasati-le la racit.

Dati-le cu zahar praf inainte de a fi servite.

Placintele cu dovleac

Placintele_cu_dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.