Plăcintele din griş

Printeaza

O reteta delicioasa de placintele din gris din: gris, apa, oua, zahar, zahar praf, ulei si sare.

Ingrediente:Plăcintele din griş

  • 200 g gris
  • 700 ml apa
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zahar praf
  • 100 ml ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Puneţi apa cu zahărul tos şi sarea la fiert şi când începe să clocotească, adăugaţi în ploaie grisul. Lăsaţi-l să fiarbă 15 minute, amestecând din când în când pentru a nu se prinde de vas.

Luaţi apoi vasul de pe foc, acoperiţi-l şi lăsati-l în repaus câteva secunde, după care turnaţi grisul într-o tavă mică de chec, unsă cu ulei.

Lăsaţi grisul la răcit. După aceea, răsturnaţi grisul pe un platou şi tăiaţi-l în felii cu grosimea de 1 cm.

Treceţi feliile prin ou bătut şi prăjiţi-le în ulei, pe ambele părţi, pentru a le rumeni uniform. Scoateţi-le pe şerveţele pentru a absorbi grăsimea. Pudraţi-le cu zahăr praf înainte de servire.

Plăcintele din griş

Plăcintele din griş

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.