Plăcintele cu zacuscă
PrinteazaPlăcintele cu zacuscă din: zacusca, paste, faina, margarina, drojdie si sare.
pentru umplutura:
- 1 borcan cu zacusca
- 150 g paste melcisori
pentru blat:
- 300 g faina
- 2 linguri margarina
- 100 ml apa calda
- 10 g drojdie
- sare
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în apă caldă şi o pui peste făina amestecată cu margarina şi cu un praf de sare. Frămânţi bine şi laşi aluatul la crescut timp de 30 de minute. Pui pastele la fiert în apă clocotită cu un pic de sare. După 5-6 minute, le scoţi şi le laşi la scurs.
Când s-au răcit, amesteci pastele (melcişorii) cu zacusca. Presari masa cu făină şi împărţi aluatul în 12 bucăţi. Formezi bile, apoi le întinzi sub formă de discuri. Pui umplutura de zacuscă şi melcişori pe jumătate de disc, îl îndoi, lipeşti marginile şi le dai la cuptor timp de 20 de minute.
Plăcintele cu zacuscă
Pofta buna!