Plăcintele cu zacuscă

Printeaza

Plăcintele cu zacuscă din: zacusca, paste, faina, margarina, drojdie si sare.

Ingrediente:Placintele_cu_zacusca

pentru umplutura:

  • 1 borcan cu zacusca
  • 150 g paste melcisori

pentru blat:

  • 300 g faina
  • 2 linguri margarina
  • 100 ml apa calda
  • 10 g drojdie
  • sare

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în apă caldă şi o pui peste făina amestecată cu margarina şi cu un praf de sare. Frămânţi bine şi laşi aluatul la crescut timp de 30 de minute. Pui pastele la fiert în apă cloco­tită cu un pic de sare. După 5-6 minute, le scoţi şi le laşi la scurs.

Când s-au răcit, amesteci pastele (melcişorii) cu zacusca. Presari masa cu făină şi împărţi aluatul în 12 bucăţi. Formezi bile, apoi le în­tinzi sub formă de discuri. Pui um­plutura de zacuscă şi melcişori pe jumătate de disc, îl îndoi, lipeşti marginile şi le dai la cuptor timp de 20 de minute.

Plăcintele cu zacuscă

Placintele_cu_zacusca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.