Plăcinţele cu pui

Printeaza

Plăcinţele cu pui din: aluat, piept de pui, ciuperci, usturoi, curry, ulei de masline, ceapa, ou, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:

  • un pachet de aluat foitaj
  • un piept de pui
  • 300 g ciuperci
  • 3 căţei de usturoi
  • un vârf de linguriţă de pudră de curry
  • 100 ml ulei de măsline
  • o ceapă
  • un ou
  • o linguriţă de cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie cubuleţe şi se pune într-un castron împreună cu pudra de curry, usturoiul pisat, puţină sare. Se lasă la rece. Uleiul de măsline se încinge într-o cratiţă, se presară ceapa tăiată peştişori, sarea, pi­perul şi ciupercile feliate.

Se prăjesc până scade sucul lă­sat dş ciuperci şi se adaugă puiul. Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei şi se aşază pe un tocător. Pe jumă­tate foaie se pune din toc în loc umplutura, se presară cimbrui, se acoperă cu restul de aluat şi se decupează rondele.

Marginile se presează cu degetele, se aşază într- o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou şi se coc t 30-40 de minute la foc potrivit.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.