Plăcintele cu cartofi si telina

Printeaza

Plăcintele cu cartofi si telina din: cartofi, telina, mar copt, oua, cascaval, ceapa, unt, sare, piper, unt, ceapa verde.

Ingrediente:Plăcintele cu cartofi si telina

  • 650 g cartofi fainosi
  • 350 g rădăcină de telina
  • 1 mar copt
  • 3 gălbenuşuri
  • 50 g cascaval ras
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de unt
  • 1 praf de sare
  • piper macinat
  • unt topit pentru prăjit
  • 1/2 legătură de ceapa verde

 

Mod de preparare:

Se spala cartofii, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.Se curata telina, se spala, se da si ea pe razatoarea mare, amestecandu-se cu cartofii.

Se curata mărul si se da pe razatoarea mica, peste legume.Gălbenuşurile amestecate cu caşcavalul ras se toarna peste cartofi, telina si mărul ras.

Separat se curata ceapa si se toaca mărunt, se căleşte intr-o lingurita de unt, apoi se adauga peste celelalte legume.Se pune sare si piper dupa gust.

Se pune untul sa se incinga intr-o tigaie, se iau cu lingura portii egale de legume si se prajesc.

Cand sunt gata, se scot pe o farfurie fierbinte si se decoreaza cu ceapa verde tocata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.