Placintele cu carne de miel, ceapa verde si menta

Printeaza

Placintele cu carne de miel, ceapa verde si menta din: carne de miel, aluat de foitaj, unt, ceapa verde, ardei gras, frunze de menta, sare si piper.

Ingrediente:Placintele_cu_carne_de_miel_ceapa_verde_si_menta

  • 600 g carne de miel
  • 500 g aluat de foitaj
  • 50 g unt
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 6-7 frunze de menta
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o şi tăiaţi-o cât mai mărunt. Prăjiţi-o în unt şi 3-4 linguri cu apă, la foc mic, până când se evaporă toată zeama din tigaie iar carnea începe să se prăjească în unt. Puneţi din nou o ceşcuţă cu apă fierbinte şi fierbeţi carnea până ce se evaporă din nou toată apa.

Puneţi apoi peste carne ceapa şi ardeiul gras curăţate, spălate şi tocate mărunt. Căliţi-le împreună cu carnea 4-5 minute. Tăiaţi din aluat 16 pătrate cu latura de 6-7 cm. Puneţi pe 8 dintre acestea câte 1 -2 linguri din amestecul de carne, mentă şi legume şi acoperiţi-le cu celeilalte 8 pătrate de aluat.

Presaţi bine pe margine cu o furculiţă şi puneţi plăcinţelele astfel pregătite în castronele sau, în lipsa acestora, într-o tavă, pe hârtie de copt. Coaceţi-le în cuptorul încins, la foc potrivit, circa 35 de minute.

Placintele cu carne de miel, ceapa verde si menta

Placintele_cu_carne_de_miel_ceapa_verde_si_menta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.