Placinte cu gem pentru sarbatori

Printeaza

Placinte cu gem pentru sarbatori din: aluat, faina, gem, pandispan, migdale, zahar, unt, galbenus, coaja de citrice, fulgi de migdale si zahar pudra.

 

Ingrediente:

  • 375 g aluat de tarta dulce
  • putina faina, pentru presarat
  • 375 g gem (de care preferi)
  • 50 g de pandispan
  • 50 g migdale macinate
  • 25 g de zahar
  • 50 g de unt, moale
  • 1 galbenus
  • 3 linguri de coaja confiata de citrice
  • 100 g martipan, taiat cuburi mici
  • 25 g fulgi de migdale prajiti
  • zahar pudra, pentru presarat

 

 

Mod de preparare:

Intinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi taie 12 discuri cu diametrul de 8 cm – s-ar putea să trebuiască să rulezi de mai multe ori resturile de aluat.

Pune discurile de aluat în formele unei tăvi de brioşe. Umple-le cu câteva linguriţe de gem.

Mixează pandişpanul, migdalele măcinate, zahărul, untul şi gălbenuşul într-un robot de bucătărie, până se omogenizează.

Pune compoziţia într-un bol, apoi adaugă marţipanul şi coaja confiată.

Imparte amestecul format între cele 12 plăcinte şi presară deasupra fulgii de migdale.

Poţi acoperi ş ţine la rece plăcintele necoapte timp de o zi la frigider şi până la 3 luni în congelator.

Incinge cuptorul la 200°c/gaz 6. Coace plăcintele 20-25 de minute până devin aurii

. Scoate-le din cuptor şi presară-le cu zahar pudra. Cand sunt suficient de reci, scoate-le din forma.

 

Placinte cu gem pentru sarbatori

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Plăcintă Românească cu Nuci și Mere: Sărbătoarea Gustului

Plăcintă Românească cu Nuci și Mere: Sărbătoarea Gustului din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, scortisoara, nuci, mere, coaja de lamaie.   Ingrediente 300g făină 150g unt 100g zahăr 2 ouă 1 linguriță praf de copt 1 linguriță scorțișoară 200g nuci măcinate 3 mere mari, rase Coaja rasă de la o lămâie   Mod […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. daca le-am ratat de sarbatori, acum pot sa le fac? 😛

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.