Placinte cu spanac

Printeaza

Placinte cu spanac din: faina, drojdie, apa calda, ulei, zahar, sare, spanac, telemea, galbenus, lapte.

Ingrediente:Placinte_cu_spanac

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • o lingura drojdie uscata
  • 150 ml apa calda
  • 50 ml ulei
  • un praf zahar
  • un praf sare

pentru umplutura:

  • 250 g spanac decongelat
  • 100 g telemea

pentru copt:

  • un galbenus
  • 2-3 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Drojdia cu un pic de zahăr se desface în apă caldă. In alt vas, se amestecă făina cu sarea şi apoi, frământând, se adaugă uleiul şi apa cu droj­dia.

Aluatul se adună într-o bilă care se lasă 2 ore la loc cald.

Intre timp, spanacul scurs de apă se toacă mărunt şi se amestecă cu brânza rasă.

Aluatul se împarte în două. Se întind ambele părţi şi se aşază una. dintre ele în tava de copt.

Se pune umplutura, se acoperă cu a doua foaie, se unge cu gălbenuş amestecat cu lapte şi se coace.

Placinte cu spanac

Placinte_cu_spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.