Placinte cu legume

Printeaza

Placinte cu legume din: linte rosie, praz, telina, supa de legume, vin rosu, pasta de rosii, cimbru, fasole alba, crema de branza, broccoli.

Ingrediente pentru linte: Placinte_cu_legume

  • 100g de linte roşie
  • 2 fire de praz, tocat
  • 4 tulpini de ţelină Apio, tocata
  • 1 cub pentru supă de legume
  • 150ml vin roşu
  • 3 linguri cu vârf pastă de roşii
  • 1 lingură de cimbru tocat

Ingrediente topping:

  • 800g de ţelină, curăţată de coajă şi tocată
  • 1 conservă de 200g de fasole albă, boabele scurse şi clătite
  • 50g cremă de brânză
  • legume verzi, precum broccoli, pentru servit

Mod de preparare:

Fierbe telina până când devine moale când o înţepi cu vârful unui cuţit, adăugând fasolea în ultimele 5 minute.

Scurge-le şi zdrobeşte-le împreună cu crema de brânză, până când aceasta este fină, dar legumele rămân grosier zdrobite.

Intre timp, pune lintea într-o oală împreună cu prazul, ţelină Apio şi cubul de supă.

Toarnă vinul roşu şi 600ml de apă şi adaugă pasta de roşii şi cimbrul.

Dă-le în clocot, acoperă oala şi fierbe-le 20-25 de minute, până când lintea devine moale.

La finalul perioadei, mai adaugă apă, dacă mâncarea ţi se pare prea uscată.

Incinge cuptorul la 200°C.

Transferă lintea în 4 recipiente individuale de plăcintă, apoi aşază deasupra piureul de ţelină, uniformizându-l înspre margini.

Dă-le la cuptor 35 de minute, până când plăcinta clocoteşte şi devine aurie, apoi serveşte-o cu legume verzi, precum broccoli.

 

Placinte cu legume

Placinte_cu_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.