Placinte cu crevete si branza

Printeaza

Placinte cu crevete si branza din: crevete mari, faina, brânză proaspătă de capră, oua, untură topită, drojdie de bere, sare, piper, cimbrişor, pătrunjel, frunză de dafin, ceapa, morcov, telina.

Ingrediente:Placinte cu crevete si branza

  • 500 g crevete mari
  • 250 g făină
  • 100 g brânză proaspătă de capră
  • 1 ou întreg
  • 25 g untură topită
  • 5 g drojdie de bere
  • sare, piper
  • 1 legătură mică asortată (cimbrişor, pătrunjel, frunză de dafin)
  • 1/2 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 fire de felină

Mod de preparare:

Se curăţă crevetele şi se pune carnea de o parte. Se taie felii subţiri 1/2 ceapă, se taie morcovul rondele, iar ţelina în bucăţi mari şi se pun toate aceste legume, împreună cu legătura asortată, într-o cratiţă mică cu apă uşor sărată.

Se adaugă capetele şi carapacele de crevete şi se lasă timp de 20 de minute să fiarbă încet pentru prepararea unui sos rozaliu. Se strecoară lichidul şi se aruncă elementele solide.

Se bate oul întreg şi se repartizează în două farfurii. Se diluează drojdia cu untura topită în puţin sos.

Se toarnă în mijlocul făinii o parte de ou bătut, drojdia diluată, se pune un praf de sare, un praf de piper şi se aţnestecă totul cu vârful degetelor, ca să se obţină o consistenţă suplă şi elastică.

Se lasă bulgărele de aluat timp de 2 ore,într-un loc uscat şi călduţ, după ce a fost incizat în formă de cruce cu yârful unui cuţit, ca să stea la dospit.

Se toarnă restul sosului într-o tigaie şi se opăreşte carnea crevetelor. Se adaugă brânza de capră proaspătă şi, după ce tot lichidul s-a evaporat, restul de ou bătut.

Se întinde aluatul în cerc cu un sucitor pe o grosime de 1/2 centimetru. Se aşază preparatul astfel încât să garnisească jumătate din cerc, apoi se îndoaie dea­supra cealaltă jumătate de cerc şi se lipesc marginile, rulându-le unele peste altele şi ciupindu-le că să se lipească.

Se încinge ulei într-o tigaie şi se pune colţunaşul pe o parte şi pe cealaltă, până gând este bine rumenit.

Se aşază apoi pe hârtie absorbantă, ca să se elimine excesul de ulei şi se serveşte călduţ, cu câteva pahare de vin cu răşină de pin.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.