Placinte cu carne

Printeaza

Placinte cu carne din: foietaj, praz, morcovi, dovlecei, ceapa, unt, carne tocata, sare, piper, patrunjel, rosii, branza Gruyere, patrunjel.

Ingrediente:Placinte cu carne

  • 1 pachet foietaj congelat (300 g)
  • 2 fire de praz
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 40 g unt
  • 300 g carne tocată amestecată
  • sare
  • piper
  • 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt tocat
  • 4 roşii
  • 100 g brânză Gruyere proaspăt rasă
  • pătrunjel pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se lasă foietajul la decongelat. Se curăţă prazul, se spală bine şi se taie inete subţiri. Se curăţă morcovii şi dovleceii şi se rad pe răzătoarea mare. Se curăţă ceapa şi se taie inele subţiri.

Se topesc 20 g de unt într-0 tigaie, în care se căleşte apoi ceapa. Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte până devine fărâmicioasă. Se încorporează legumele, apoi întregul amestec se căleşte încă 15 minute. Se asezonează amestecul cu sare şi piper după gust.

La final se adaugă pătrunjelul.

Se încinge cuptorul în prealabil la 220 °C (ventilator 200 °C). Se întinde foietajul, se taie în 8 pătrate de 10 x 10 cm şi se aşează fiecare într-o formă unsă cu ulei. Peste foietaj se aşează compoziţia de carne tocată.

Se curăţă roşiile de cotor şi se taie în opt bucăţi. Se aşează câte o bucată de roşie, cu coaja în sus, în fiecare formă, peste compoziţia de carne tocată. Formele se bagă apoi în cuptor circa 25 de minute.

Cu 10 minute înainte de finalul timpului de coacere, se presară peste plăcinte brânza rasă. Plăcintele se servesc ornate cu pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.