Placinte cu branza si marar

Printeaza

Placinte cu branza si marar din: faina, apa, drojdie, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, branza, ceapa verde, marar si oua.

Ingrediente:Placinte_cu_branza_si_marar

pentru aluat:

  • 800 g faina
  • 400 ml apa
  • 30 g drojdie
  • 6 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita cu varf de sare

pentru umplutura:

  • 500 g branza
  • 10-15 cozi de ceapa verde
  • un buchetel marar
  • 2 oua

 

Mod de preparare:

Intr-o de apă călduţă, adaugi zahărul, uleiul şi amesteci până omogenizezi toate ingrediente­le.

Cerni făina într-un castron şi faci o gaură în mijloc în care torni amestecul de drojdie şi adaugi apă călduţă până ce aluatul de­vine elastic şi nu apos.

După ce l-ai frământat şi omogenizat bine, presari făina deasupra şi îl laşi să crească până îşi dublează volu­mul.

Amesteci brânza cu cozile de ceapă şi mărarul tăiate mărunt şi cele două ouă şi le dai o formă cu sucitorul, le piui în tavă, le ungi cu ou deasupra (opţional) şi le dai la cuptor la foc mare pentru 20-25 de minute.

Placinte cu branza si marar

Placinte_cu_branza_si_marar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.