Placinte cu branza, rosii si usturoi

Printeaza

Placinte cu branza, rosii si usturoi din: faina, apa, ulei, zahar, sare, branza telemea, rosii, usturoi, sare, marar.

Ingrediente:Placinte_cu_branza_rosii_si_usturoi

pentru aluat:

  • 3 1/2 pahare faina
  • 1 lingura apa fiarta
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

pentru umplutura:

  • 200 g branza telemea
  • 3-4 rosii
  • usturoi dupa gust
  • sare
  • marar

 

Mod de preparare:

Pentru umplutură, tai roşiile în felii sau rondele. Mărunţeşti brânza cu o furculiţă, adaugi sare, usturoi tocat, mărarul tocat şi amesteci. Ames­teci apa caldă (fiartă înainte) cu zahărul şi sarea şi adaugi apoi uleiul. Torni după aceea făina şi frămânţi bine aluatul. împărţi coca în două jumătăţi.

Prima jumătate o întinzi într-un strat foarte subţire. Acoperi aluatul cu felii de roşii, la o distanţă nu mai mică de 3 cm una de alta. Peste feliile de roşii pui umplutura. Acoperi apoi totul cu al doilea strat de aluat. Cu ajutorul unui pahar tai conturul fiecărei chiftele cu felii de roşii pe ea şi astfel, porţionezi toată plăcinta.

Cu ajutorul degetelor, presezi marginile fiecărei plăcinte, pentru a fi perfect închise. Prăjeşti plăcintele în ulei fierbinte, pe ambele părţi. Le serveşti calde.

Placinte cu branza, rosii si usturoi

Placinte_cu_branza_rosii_si_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.