Plăcinte cu branză dulce

Printeaza

Plăcinte cu branză dulce 

Ingrediente:Placinte cu branza dulce

  • 1 kg făină
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 600-700 ml lapte
  • 40 g drojdie proaspătă
  • 1 lingură sare
  • 100 g margarină

Pentru umplutură:

  • 1,5 kg brânză dulce de vacă
  • 200-300 g zahăr
  • 8 ouă
  • 2-3 linguri griş

 

Mod de preparare:

Pentru aluat:

Dizolvi drojdia în puţin lapte cald cu o lingură de făină şi laşi maiaua să dos­pească 10 minute. O adaugi peste făină, pui sarea şi ouăle şi începi să frămânţi aluatul, punând treptat laptele călduţ, zahărul şi margarina. Când se dezlipeşte de lighean înseamnă că e bine frământat, îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la loc cald.

Pentru umplu­tură:

Fărâmiţezi brânza dulce, adaugi gălbenuşurile, zahărul, grisul şi la urmă pui albuşurile bătute spumă. întinzi apoi alu­atul într-o foaie pe care o tai în pătrate mai mari şi pui pe fiecare bucată de aluat 2 linguri de compoziţie de brânză.

Aduci colţurile de aluat în mijloc, le ungi cu ou bătut, le aşezi într-o tavă unsă cu mar­garină şi le dai la cuptor pentru 30-40 de minute.

Plăcinte cu branză dulce

Placinte cu branza dulce

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.