Placinta cu visine, branza si gris

Printeaza

Placinta cu visine, branza si gris din: ouă, apa minerala, zahar, drojdie, sare, faina, ulei, smântână, brânză de vaci, vişine, gris, zahăr vanilat.

Placinta_cu_visine_branza_si_gris

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 1 ceşcuţă apă minerală
  • 3 linguri zahăr
  • drojdie cât o nucă
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 1/2 kg făină

Pentru ciulama:

  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri făină

Pentru umplutură:

  • 12 linguri zahăr
  • 4 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 700 g brânză de vaci
  • 500 g vişine
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 3 linguri griş

Mod de preparare:

Faci un aluat, amestecând făina cu ouăle, sarea şi drojdia des­făcută în apă minerală, călduţă, întinzi o foaie subţire şi o acoperi cu un strat subţire de ciulama, obţinută prin amestecarea făinii cu uleiul.

Laşi 30 de minute la crescut. în acest timp amesteci brânza cu 3 ouă, 6 linguri de za­hăr şi cu zahărul vanilat.

Ames­teci vişinele cu restul de zahăr şi cu grişul. întinzi foaia de plăcintă cu grijă, pui umplutura de brânză, rulezi o treime, adaugi compoziţia de vişine şi rulezi din nou.

Ungi sulurile cu ou şi le coci până la rumenire, în cuptorul preîncălzit.

Placinta cu visine, branza si gris

Placinta_cu_visine_branza_si_gris

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.