Placinta cu verdeturi

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu verdeturi din: unt, faina, praf de mustar, branza cheddar, cartofi, broccoli, conopida, mazare si ceapa.

Ingrediente:Placinta cu verdeturi

  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 2 lingurite praf de mustar
  • 600 ml lapte
  • 200 g branza maturata Cheddar rasa
  • 2 cartofi mari, taiati rondele
  • inflorescentele de la o capatana de broccoli
  • inflorescentele de la o conopida
  • 200 g mazare congelata
  • o legatura de ceapa, tocata

 

Mod de preparare:

Se topeşte untul într-o tigaie, se amestecă cu făina şi praful de muştar şi se lasă pe foc cam ui minut. Se adaugă laptele treptat până se obţine un amestec omogen, fcră cocoloaşe, şi se amestecă în continuare până dă în clocot şi se îngroaşă, căpătând consistenţa unei creme.

Se dă deoparte şi se încorporează brânza rasă, păstiând puţină pentru adăugat la sfârşit. Se porneşte aragazul la 220°C şi se pune la fiert o oală mare cu apă.

Se fierb cartofii pentru 5 minute, se adaugă broccoliul şi conopida şi se lasă 3 minute, apoi se adaugă mazărea şi se mai lasă la fiert încă un m nut. Se scurg legumele prin strecurătoare.

Se pun deoparte feliuţe de cartof suficiente pentru a acoperi totd când mâncarea este gata, apoi se adaugă cu grijă legumele şi ceapa de tuns în sosul gata preparat.

Se răstoarnă totul într-o tavă adâncă, acoperindu-se cu feliile de cartof care au fost puse deoparte şi se presară deasupra restul de brânză rasă. Se dă la cuptor 20-25 de minute pânâ se formează o crustă aurie şi se serveşte direct din tavă.

Placinta cu verdeturi

Placinta cu verdeturi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.