Plăcintă vegetariană cu piure de cartofi dulci

Printeaza

Se încinge nişte ulei de măsline într-o cratiţă, apoi se prăjeşte 1 ceapă tăiată felii până devine aurie. Se adaugă 2 morcovi tocaţi fin şi 1 lingură de cimbru. Se toarnă 200ml de vin roşu, 150ml de apă şi 400g de roşii tocate de la conservă, apoi se presară 2 cuburi de concentrat de legume şi se fierbe 10 minute.

Se adaugă 410 g de linte verde de la conservă, cu tot cu suc, apoi se acoperă şi se mai fierbe uşor 10 minute, până ce lintea s-a înmuiat de tot. Se încinge cuptorul la 190° C/ gaz 5.

Intre timp, se fierb 950g de cartofi dulci curăţaţi de coajă şi tocaţi grosier, 15 minute, până se frăgezesc, se scurg bine, apoi se pisează, cu 1 cub de unt şi sare şi piper după gust.

Se pune amestecul de linte într-o formă termorezistentă, se pune cu lingura piureul deasupra, apoi se presară cu 1 lingură de cimbru Se coace 20 de minute sau până prinde o culoare aurie.

Plăcintă vegetariană cu piure de cartofi dulci

Plăcintă vegetariană cu piure de cartofi dulci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.