Plăcintă vegetariană cu piure de cartofi dulci
PrinteazaSe încinge nişte ulei de măsline într-o cratiţă, apoi se prăjeşte 1 ceapă tăiată felii până devine aurie. Se adaugă 2 morcovi tocaţi fin şi 1 lingură de cimbru. Se toarnă 200ml de vin roşu, 150ml de apă şi 400g de roşii tocate de la conservă, apoi se presară 2 cuburi de concentrat de legume şi se fierbe 10 minute.
Se adaugă 410 g de linte verde de la conservă, cu tot cu suc, apoi se acoperă şi se mai fierbe uşor 10 minute, până ce lintea s-a înmuiat de tot. Se încinge cuptorul la 190° C/ gaz 5.
Intre timp, se fierb 950g de cartofi dulci curăţaţi de coajă şi tocaţi grosier, 15 minute, până se frăgezesc, se scurg bine, apoi se pisează, cu 1 cub de unt şi sare şi piper după gust.
Se pune amestecul de linte într-o formă termorezistentă, se pune cu lingura piureul deasupra, apoi se presară cu 1 lingură de cimbru Se coace 20 de minute sau până prinde o culoare aurie.
Plăcintă vegetariană cu piure de cartofi dulci
Pofta buna!