Placinta cu varza acra

Printeaza

O reteta de placinta cu varza acra din: varza, branza de vaci, ulei, faina, drojdie, zahar, ulei si sare.

Ingrediente:Placinta cu varza acra

  • 500 g varza acra
  • 200 g branza de vaci
  • ulei

pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 20 g drojdie
  • 1 lingurita cu zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa
  • sare

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia în apă călduţă şi adaugă zahărul. Presară făina ţinută la cald şi frământă un aluat potrivit. Din când în când, toarnă ulei călduţ şi apă caldă şi lasă la dospit 30 de minute, într-un loc încălzit.

Taie varza mărunt şi căleşte-o în puţin ulei. Condimenteaz-o după gust, las-o să se răcească şi amestec-o uşor cu brânza de vaci. Intinde aluatul în două foi potrivit de groase. Pune o foaie într-o tavă unsă cu ulei şi întinde pe ea varza călită.

Aşază deasupra cealaltă foaie şi, pentru a se rumeni cât mai frumos, unge-o cu un gălbenuş bătut. Lasă plăcinta la cuptor până se rumeneşte.

Placinta cu varza acra

Placinta cu varza acra

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.